Noorwegen - dag 1
Amsterdam - Golsfjellet
Dag 1 : Amsterdam - Golsfjellet
11 Maart 2023, zonnig -7°C
Het is vroeg opstaan, om 4:30 wordt ik naar Schiphol gebracht om het vliegtuig van 6:45 naar Oslo te halen. De procedure door de douane verloopt gelukkig soepel, en de bagage is ook op tijd in het vliegtuig, maar we hebben toch nog enige vertraging doordat we in de file stonden bij het ontijzen van de vleugels van het vliegtuig. Als we Oslo Gardermoen naderen zien we onder ons een wit landschap, een goed voorteken voor de komende week.
Op het vliegveld van Oslo worden we opgehaald door het hotelbusje dat ons in 3 uur naar het hotel brengt. We kunnen meteen op de kamers en ik heb een kamer met een prachtig weids uitzicht over de omgeving. Het is prachtig zonnig weer en er licht veel sneeuw. Dus een prima reden om in de middag alvast de sneeuwschoenen te passen en een korte wandeling te maken. De eerste stappen is altijd even wennen, maar na een korte instructie van Jan Karel, zoals over een hekje stappen en de langlaufloipes vermijden, stappen we vrolijk rond. De laagstaande zon geeft een mooi strijklicht en lange schaduwen. Na ruim 1,5 uur zien we het hotel tussen de dennenbomen te voorschijn komen, een prima inloop tochtje.
Dag afgesloten met een biertje en een uitstekend 4-gangen diner. Lokaal geproduceerd voedsel wordt gecombineerd met de internationale keuken. Lekker maar wel kleine porties.
1,45 uur lopen, inclusief pauzes. 85 meter stijgen en dalen
Amsterdam - Golsfjellet
Dag 1 : Amsterdam - Golsfjellet
11 Maart 2023, zonnig -7°C
Het is vroeg opstaan, om 4:30 wordt ik naar Schiphol gebracht om het vliegtuig van 6:45 naar Oslo te halen. De procedure door de douane verloopt gelukkig soepel, en de bagage is ook op tijd in het vliegtuig, maar we hebben toch nog enige vertraging doordat we in de file stonden bij het ontijzen van de vleugels van het vliegtuig. Als we Oslo Gardermoen naderen zien we onder ons een wit landschap, een goed voorteken voor de komende week.
Op het vliegveld van Oslo worden we opgehaald door het hotelbusje dat ons in 3 uur naar het hotel brengt. We kunnen meteen op de kamers en ik heb een kamer met een prachtig weids uitzicht over de omgeving. Het is prachtig zonnig weer en er licht veel sneeuw. Dus een prima reden om in de middag alvast de sneeuwschoenen te passen en een korte wandeling te maken. De eerste stappen is altijd even wennen, maar na een korte instructie van Jan Karel, zoals over een hekje stappen en de langlaufloipes vermijden, stappen we vrolijk rond. De laagstaande zon geeft een mooi strijklicht en lange schaduwen. Na ruim 1,5 uur zien we het hotel tussen de dennenbomen te voorschijn komen, een prima inloop tochtje.
Dag afgesloten met een biertje en een uitstekend 4-gangen diner. Lokaal geproduceerd voedsel wordt gecombineerd met de internationale keuken. Lekker maar wel kleine porties.
1,45 uur lopen, inclusief pauzes. 85 meter stijgen en dalen
De procedure door de douane verloopt gelukkig soepel, en de bagage is ook op tijd in het vliegtuig...
...maar we hebben toch nog enige vertraging doordat we in de file stonden bij het ontijzen van de vleugels van het vliegtuig.
Als we Oslo Gardermoen naderen zien we onder ons een wit landschap, een goed voorteken voor de komende week.
Op het vliegveld van Oslo worden we opgehaald door het hotelbusje dat ons in 3 uur naar het hotel brengt.
We kunnen meteen op de kamers en ik heb een kamer met een prachtig weids uitzicht over de omgeving.
Het is prachtig zonnig weer en er licht veel sneeuw. Dus een prima reden om in de middag alvast de sneeuwschoenen te passen...
...en een korte wandeling te maken.
De eerste stappen is altijd even wennen, maar na een korte instructie van Jan Karel...
...zoals over een hekje stappen...
...en de langlaufloipes vermijden...
...stappen we vrolijk rond.
De laagstaande zon geeft een mooi strijklicht...
... en lange schaduwen.
Na ruim 1,5 uur zien we het hotel tussen de dennenbomen te voorschijn komen, een prima inloop tochtje.
Dag afgesloten met een biertje...
... en een uitstekend 4-gangen diner. Lokaal geproduceerd voedsel wordt gecombineerd met de internationale keuken...
...Lekker maar wel kleine porties.